Dataräddning - Kraschad hårddisk

Ibland händer det som inte får hända, hårddisken tappas i golvet, blixten slår ner eller så tar ett elakt virus bort alla bilder och dokument från datorn.

Det flesta av oss vet att man bör säkerhetskopiera bilder och dokument om olyckan skulle ske, tyvärr vet vi att så inte alltid är fallet.

Vi hjälper er med undersökning och återställning av ert förlorade material. Vi är utbildade inom dataräddning och har den kunskap som krävs för att kunna avgöra om hårddisken måste till laboratorium eller om vi kan lösa det på vår lokala verkstad i Falun.

Vårt att tänka på: Att som lekman försöka få liv i en skadad disk kan många gånger skada disken så hårt att inte ens ett laboratorium kan lösa återskapandet.

Vi rekommenderar alltid att lämna in disken så tidigt som möjligt för att ha stört chans att få tillbaka den förlorade datan.

Datalaboratorium - varför? vad kostar det?

Ibland är hårddisken eller annan lagringsenhet så pass skadad att den bör skickas till labb. Det finns några få labb runt om i Skandinavien som är experter på att reparera fysiskt skadade enheter eller till och med brandskadade enheter. När det finns ett mekaniskt missljud från enheten är risken stor att enheten skadas om man själv försöker sig på att få liv i den.  

Vi är auktoriserade partner till två av det största laboratorierna i Skandinavien som ni kan känna er trygg med att lämna er enhet hos oss för en förstudie. 

Att göra en dataräddning hos oss i Falun ligger på mellan 1500-2000 kr medan ett besök hos labbet oftast inte blir under 10 000 kr.