WIFI-täckning

Idag använder vi WIFI hemma på ett helt annat vis en vad vi tidigare gjort, idag önskar vi mottagning i hemmets alla hörn och kanter. För att få ett trådlöst nätverk att fungera bra i en ville eller större lägenhet behövs oftast flera utsändningspunkter för att täcka hela ytan. Det många missar när det gäller WIFI är att om man använder tunga tjänster så som netflix när man har dålig mottagning kan det första upplevelsen för hela hushållet, då belastningen blir väldigt hög (man måste räkna in dämpning och användning när man beräknar belastning).

Behöver ni hjälp med att få ordning på erat WIFI? Vi har hjälpt 100 tals kunder att förbättra deras mottagning. Kontakta oss idag för ett kostnadsfritt hembesök där vi går igenom era behov och tillsammans lägger upp en plan och tar fram en offert. 

WIFI-signalen - vad påverkar den?

Enkelt kan man säga att allt som inte är luft påverkar signalen negativt, men givetvis är det i olika grad beroende på material. Exempel på högdämpande material och saker i hemmet är: Betong, metall, nya fönster (innehåller metalfilspån), mikrovågsugnar, kylskåp, badrumskakel. 

På bilden ser ni exempel på en heatmap, den används för att visa dämpningen i signalen i en fastighet.