IT-säkerhet

Vikten av ett starkt dataskydd blir allt viktigare. ”Hackare” och personer som sprider skadlig kod blir allt mer avancerade och kan ställa till allt större skada. Idag lever vi i en tid där vi har en stor del av vårt liv i våra telefoner eller datorer, det gör också att vi blir mer sårbara för yttre attacker.

Det alla it-säkerhetsföretag jobbar hårdast med idag är att hitta sätt att undvika cryptolockerattacker. Dessa angrepp låser samtliga filer på datorn och gör de omöjliga att öppna, förövarna kräver sedan 10 000 tals kronor i ersättning för att låsa upp filerna.

Tjänster vi erbjuder inom it-säkerhet

  • Antivirustjänster
  • Avancerade antivirustjänster (aktivt skydd mot crypto)
  • Wifi-säkerhet, översyn smarta hemmet.
  • Backup och återskapande av förlorad data

Vill du veta mer, kontakta oss på 023 66 11 200 eller boka en tekniker hem till dig genom att trycka på knappen nedanför.

Vad är CryptoLocker?

Cryptolocker är kriminellas nya väg att tjäna riktigt stora pengar. Tänk dig att alla dina bilder du knäppt de senaste 10 åren plötsligt är borta och det finns inget annat sätt att få tillbaka dom om du inte betalar 20-100 tusen kronor. Enkelt kan man säga att hackarna tar sig in på dina enheter och tar dina filer och uppgifter som gisslan genom att kryptera datan på din enhet. Datan krypteras sedan med ett lösenord som hackarna ger dig när du betalt det begärda beloppet.