Installationslösningar fiber

Många av våra kunder har svårt att komma igång med sina tjänster efter att de skaffat fiber. Oftast behövs det dras kablar och utrustning köpas för att komma igång och nyttja alla möjligheter som fibern ger. Många vill behålla sin fasta telefon men vet inte hur de ska gå tillväga. 

Står ni inför en större installation och kabeldragning i hemma kommer vi gärna ut och kollar på jobbet kostnadsfritt och levererar sedan ett offertförslag. 

Kabel eller trådlös överföring?

Detta är en vanlig fråga vi får och svaret är inte alldeles enkelt att svara på. Generellt brukar vi säga att det alltid är att rekommendera att dra kabel till tv-tjänsterna av den anledningen att det är väldigt känsliga för störningar. 

Vissa hus eller lägenheter lider knappt av någon dämpning vilken gör att trådlösa alternativ kan fungera bra, men vill man vara på säkra sidan och kunna känna sig säker på att man slipper avbrott så bör en kabel till tv-boxen/boxarna. 

På bilden ser ni en typisk mediaomvandlare, det är en sådan box fiberleverantören sätter upp på väggen där fibern kommer in i fastigheten.