Förbättra 4G/5G mottagningen

Har ni skaffat mobilt bredband men är inte riktigt nöjd med hastigheten eller stabiliteten? Genom att montera förstärkningsantenner för 4G/5G förstärker man signalen men även stabiliserar den så att signalen och hastigheten ligger jämnare.

Oftast är routern placerad i hemmet mitt bland all annan teknik som exempel :TV, data och mobiltelefoner. Att ha den placerad kring annan utrustning kan många gånger försvåra att enheten fungerar bra.

Vi hjälper er att mäta ut bästa placeringen av er enhet samt monterar yttre antenner för att få en stabil och hög insignal. 

Mobilt bredband istället för fiber?

Många kunder funderar om de ska hoppa över att ansluta sig till stadsnätet och istället satsa på mobilt bredband. För många är mobilt bredband ett bra alternativ men inte för alla, här samlar vi lite för och nackdelar med att skaffa mobilt bredband istället för fiber. 

Fördelar: Mycket billigare att komma igång, enkelt att ta med sig på resa, bra alternativ för dig som inte använder internet så frekvent (exempel läser tidning, betalar räkningar)

Nackdelar: Är väderberoende, masten man är ansluten mot kan bli överbelastad, signalen kan pendla i kvalité, lämpar sig inte för onlinespel då svarstiden är för hög, kan vara en risk att ha exempelvis onlinemöten då signalen tillfälligt kan dyka. 

Vad kostar det att installera förstärkningsantenner?

Om din nuvarande router har stöd för yttre antenner är priser för att få antennerna monterade och levererade mellan 2000-3000 kr efter RUT. För att ge ett mer exakt pris måste vi först göra ett hembesök.

Det finns många olika varianter av antenner och förstärkningsutrustning för mobilt bredband. Här ser vi en parabolmodell med själva routern inbyggd i enheten för att slippa förluster som kan uppstå  i kabeln från antenner.